Reklamacije

U slučaju reklamacije, proizvod se mora vratiti distributeru na ispitivanje, pri čemu transportne troškove snosi kupac. Uz proizvod prilikom reklamacije moraju se priložiti račun i jamstveni list. Zakonski rok za otklanjanje kvara i/ili zamjene proizvoda je 45 dana.

Jamstvo ne pokriva štetu, neispravnost ili servisne greške uzrokovane zbog nepoštovanja uputa za instalaciju, rad i održavanje proizvoda.

Jamstvo ne pokriva štetu nastalu popravcima, montažom, reprogramiranjem, puštanjem u rad i modifikacija od strane neovlaštene osobe.

Jamstvo ne pokriva štetu nastalu požarom, poplavama, udarom groma, potresa ili sl.

Elming d.o.o. nije odgovoran za bilo koje nezgode nastale ili uzrokovane upotrebom, gubitkom ili neispravnošću vašeg proizvoda, kao niti za izgubljen servis, troškove zamjenskog servisa, gubitak profita ili ušteđevine, troškova nastalih zbog tužbi treće strane i osobne povrede. Maksimalna odgovornost limitirana je cijenom proizvoda.

Kupac je dužan osigurati da svi dijelovi fotonaponskog sustava, osim fotonaponskih panela, ne smiju biti na mokrom/vlažnom mjestu i izvan temperaturnih granica od -5°C do 45°C.

Efikasnost i kapacitet akumulatora su znatno smanjeni s niskim temperaturama.

Elming d.o.o. nije odgovoran za neispunjenje obveza iz gore navedenog upitnika u slučaju magle/kiše/ ružnog vremena u trajanju dužem od 4 dana.

Efikasnost panela drastično pada (70-80%) ako je maglovito, oblačno, hladovina iz bilo kojeg razloga, prljavi paneli, pokriven snijegom I sl., te se obveza izuzima iz gore navedenog upitnika. 

Elming-logo
Adresa

Nikole Jurišića 2b                     
43000 Bjelovar

Kontakt

Email: alen@elming.hr               Tel: 043/244-889                     
Mob: 091/520-4780